Solligan i SVT

Solligan på SVT visar antal soltimmar på olika platser i Sverige, från midsommar till mitten av augusti. Det är denna liga som vi ska vinna!

Här kan du se vinnaren av solligan 2019 samt resultatet  sedan 1990.

Sommaren 2019 kan vi inte delta i Solligan på SVT. I kontakt med SMHI, som har monopol på leverans av solskenstid från sina stationer, har vi inte nått överenskommelse att de tar in vår mätdata.

Nu gör vi en egen sammanställning som vi lägger in i bilden på SVT som visar Solligan respektive vecka. Den bilden visar vi här på vår hemsida och på vår Facebooksida. Den sänds också till tidningen Ystads Allehanda som varje vecka skriver om solskenstiden och lägger in resultatet på sin hemsida,  www.ystadsallehanda.se/skurup

SOLLIGAN är nu summerad efter 8 veckors mätning
I den totala ligan hamnar sydkusten på en mycket hedersam åttonde plats. Redan första sommaren vi mäter solskenstiden så är vi med i tio-i-topp. 
Vår kust har också ett annat fenomen, det förekommer ofta soldis. Höga moln som solen visserligen lyser igenom men inte förmår leverera den effekt som krävas för att bli solskenstid enligt normen hos SMHI.

Vecka 26-33, 21/6-15/8